Precis som i många andra spel som finns att tillgå på casinot hägrar i videopoker drömmen om den riktigt stora vinsten. Till skillnad mot i många andra spel finns det i videopoker bara en sak att ta hänsyn till: och det är sannolikhetsläran. Det handlar inte om psykologi som i vanlig poker, och inte om fysik som i roulette.

Det går att träna upp sina kunskaper i sannolikhetslära på många olika sätt. Ett av dem är att läsa statistik. Detta kan man göra på universitetet, eller på något av de många online-universitet som poppat upp de senaste åren. Men det är inte alltid helt enkelt att överföra vad man lärt sig där till videopokermaskinens skärm.

VP Tutor

Som tur är finns det en app som är gjord för videopoker-träning. Video Poker Tutor har utvecklats av det kanadensiska företaget Quatrian. Spelet är uppbyggt som en simulator, där man helt enkelt spelar videopoker. Under spelet får man dock tips som hjälper en att bli bättre, och allt eftersom man spelar, ju färre blir tipsen. Efter ett avslutat parti går det att plocka fram statistik över det nyss avslutade spelet, och också över tidigare partier.

Det går att spela fem varianter av videopoker: Jacks or Better, Deuces Wild, Bonus Poker, Double Bonus och Double Double Bonus. Det går alltså inte att spela Tens or Better. Men det är nästan det enda vi har att anmärka på i denna app. Jo, en sak till: den finns bara till IOS. Än så länge har vi inte hittat någon lika bra app till Android, men vi fortsätter leta. Den som vill förbättra sina färdigheter med hjälp av appen måste ha minst en Iphone 3GS.

En stor fördel med Video Poker Tutor är också att den är gratis. Företaget bakom går ändå troligen med vinst, eftersom det går att köpa till spelkrediter. Ett obegränsat antal krediter kostar 5 dollar.

 
 

Kontakt

Du når oss på info@tens-or-better.se