Det är svårt att spela poker mot sig själv, framför allt om man vill åt den spänning som det innebär att både kunna vinna och förlora pengar. Därför uppfanns på 70-talet videopokern. Videopoker spelas på en terminal, som liknar de första arkadspelen i utformning. Att spela på en sådan terminal framstod som mindre skrämmande än att slå sig ned vid ett pokerbord, och därför lockade spelen många som var nyfikna på poker.

I videopoker spelar man inte mot andra spelare, utan endast mot maskinen, som representerar ”huset” eller casinot. Spelaren tilldelas en pokerhand på skärmen, kan välja att byta ut ett eller flera av korten, och om den slutgiltiga handen kommer över en viss nivå så betalas pengar ut till spelaren. Ju bättre hand, desto större blir vinsten. Vilken som är den lägsta nivån som berättigar till vinst beror på reglerna i den variant av videopoker man spelar.

Tens or better

Som namnet antyder berättigar en hand som innehåller minst ett par i tior till en liten vinst i tens or better. En annan vanlig variant är jacks or better, där par i knektar är den lägsta handen som ger en vinst. Vanligen ingår också en siffra i namnet, exempelvis 9/6 Jacks or better, där en kåk ger nio krediters utbetalning, och en flush ger sex krediter. I tens or better är utbetalningarna lägre, vanligen i storleksordningen 6/5.

 
 

Kontakt

Du når oss på info@tens-or-better.se