Det är nytt och och en massa nya spel har kommit på spelmarknaden, för oss att prova på och djupdyka ner i. Vad för spel har kommit från Netent under veckan? Och vad ska man tänka på för att lära sig känna igen symptom på överdrivet spelande?

 

En av de större speltillverkarna när det kommer till onlinespel inom gambling är Netent. Nu är det nytt år och en hel massa nya spel har trillat in. Bland annat från just Netents fingerfärdiga spelutvecklare. I Affärsvärlden kan en läsa om hur samma bolag dessutom har fått rätt i en tvist i Kammarrätten, där samma instans bifaller bolagets överklagande och på samma gång upphäver förvaltningsrättens dom och Skatteverkets tidigare omprövningsbeslut. Det går bra för spelutvecklingsbolaget med andra ord, något som även bekräftas i Dagens Industri, en artikel som det går att läsa vidare i här.

 

Ett av de nya spel som Netent lanserar är jackpottspelet Divine Fortune, som går att prova på bland annat andra nya casinon på nätet.

 

Lär känna ditt spelande och spela inte för mycket

Men det är som bekant viktigt att inte spelandet går till överdrift på något sätt. Det finns ett antal varningstecken som man kan hålla koll på för att bedöma läget och lära känna balansen som ett njutningsfullt spelande kräver. I Upsala Nya Tidning går det att läsa vidare om just de olika kriterierna som tillsammans uppgår till en psykiatrisk diagnos, kallad hasardspelsyndrom.

Testa hur du själv ligger till

De kriterier som listas är bland annat att personen i fråga ständigt tänker på spel och inte kan släppa detta, behöver spela för allt större summor för att spänningseffekten ska uppnås och uppfyllas, har misslyckats med att sluta spela eller försök att begränsa sitt spelande. Blir man rastlös och känner sig irriterad när man för tillfället inte spelar är även det en varningssignal att lyssna på, samt om en spelar för att fly andra problem i vardagen, eller i försök att dämpa nedstämdhet. När man dessutom försöker vinna tillbaka pengar som man tidigare förlorat, ja då är det dags att söka hjälp – till exempel kan man ringa hjälplinje eller ta kontakt med någon på ens vårdcentral.

 

 

 
 

Kontakt

Du når oss på info@tens-or-better.se